Väntat

För några veckor sedan skrev jag att jag skulle ha någon slags rättvisa i mitt läsande, att de böcker som fått stå till sig länge skulle ha företräde framför nyköp. På något vis tänkte jag att det indirekt också skulle påverkade mitt införskaffande av böcker, men nej.

"Hej! Tack för din beställning! Vi har mottagit din order och ber dig kontrollerauppgifterna nedan.
ORDERNR 1472473066~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Skickas normalt inom 3-6 arbetsdagar:
 -1 st Kingdom Come (9780007232475) à 70.00 kr
 -1 st Tärningsspelaren (9789127117785) à 39.00 kr
 -1 st Dumskallarnas sammansvärjning (9789172215405) à 34.00 kr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"

Jo tack, det ser ut att stämma. Pä väg hem från jobbet hade jag helt plötsligt köpt Martina Lowdens Allt och Murakamis Norwegian Wood(svenska dock, den var billigare).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Piratbok

Har inte läst något av Unni Drougge och har varken farhågor eller förhoppningar inför att lyssna på hennes nysläppta bok, men hela grejen med att lägga upp den på TBP är så bra att jag tänkte länka och tipsa:

Boven i mitt drama kallas kärlek
http://thepiratebay.org/torrent/4864619


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Moderna

Idag var vi på Moderna museet med klassen. Vi skrev kring, till, från och om konstverk kopplat till våra egna projekt. Mycket inspirerande och bra som skrivövning. Jag kom på en hel del bra till mina texter.

Har nyligen köpt nya biljetter till I väntan på Godot då föreställningen jag skulle på ställdes in då en viss Rabéus blev sjuk. Stadsteaterns framförhållning är dock något tveksam. De nya biljetter som släpptes var till december i år. Så nu ska jag, nära och kära gå på en föreställning den 16e december. Det är ju helt orimligt att man ska behöva vänta så länge.

Snart klart med Kafka on the shore.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Boklån

Blev tipsad, åter igen, om tärningspelaren här om dagen. Har hört om den från flera håll under en längre tid så vid den 25e blir det till att beställa den och några andra trevliga kap, tex. Dumskallarnas sammansvärjning, som De Geer pratade väldigt varmt om under sitt författarsamtal på folkuniversitetet.

Igår var jag på påskmiddag hos föräldrarna och fick med mig Dessa vackra hästar, av Cormac McCarthy, efter att både min far och en bekant till familjen pratat varmt om den. Jag har aldrig läst något av Cormac, och det känns som att det kanske inte är helt okej, eller det är klart att det är, men han är ju omnämnd, så att säga. Egentligen har jag inte tid för den i mitt lässchema, men snart är det sommar och då ska jag nog kunna läsa på lite snabbare.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Textar

Kafka on the shore är, 50 sidor in i boken, mycket fängslande och min engelska läsnings något långsammare tempo är nog bara till nytta. Normalt rinner jag igenom text men nu blir det mer fokuserat, måste "stanna" vid varje ord för att inte tappa bort mig.

Angående mitt eget skrivande så går det verkligen upp och ner. Jag har inte någon fantastisk diciplin utan skriver när jag känner för det, vilket inte blir varje dag. Men funderandet kring text är också viktigt och det spenderar jag desto mer tid på. Särskilt i duschen, där kan man tänka utan att några ljud stör och utan att internet står tillgängligt. Igår spelade jag träningsmatch med mitt fotbollslag, vi vann och spelade väldigt bra(detta är bara en parentes), när jag kom hem och stod i duschen så funderade jag kring ett nytt uppslag. Espresso, filosofi, ipredia och vanvettigt kth-supande inför fängelset livet. Blir murrigt.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

Kafka on the shore

Har precis påbörjat Kafka on the shore av Haruki Murakami. Den har väl varit ganska omtalad och jag har hört från flera, som läst antingen den eller någon annan av hans böcker, att han ska vara väldigt bra. Jag läser boken på engelska då jag fick den i present av min bortresta vän. Tempot blir något långsammar så jag måste nog ha en andrabok som jag kan rinna igenom lite snabbare.

Text är inte allt. Igår kväll var jag på Debaser Slussen och såg Mono. Har ni inte hört dem så fattas ni dem.
Yearning i London för två år sedan. Spelades igår.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,